Julafton & juldagen!

Julafton firade vi med Andréas stora familj. När vi vaknade fick Andréas öppna sitt paket, guitar hero, som han redan hade köpt haha, men han blev super glad ändå för nu har han ju två gitarrer så man kan spela mot varandra. Jag fick vänta me att öppna min julklapp till kvällen tyckte Andréas, fast jag va ju nyfiken å ville öppna på morgonen men ja ville spara den också så jag hade nåt att öppna på kvällen, eftersom vi bestämt med andréas familj att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra. Så jag sparade paketet ändå till kvällen hehe. Baghera & Snoddas fick lite extra fin gourmet frukost. Sedan gjorde vi oss iordning och åkte ut till Storvreta till Andréas föräldrar & lillasyster och åt risgrynsgröts frukost & skinkmacka. Sen tog jag, Madde & Andréas en promenad med Snoddas, va in på affären en sväng och köpte mjölk. Vi hjälpte till lite med maten, jag skalade all potatis och fick en blåsa på fingret... typiskt. Madde lockade håret på mig också och sen kom Andréas brorsa Patrick med hans son Oliver. En liten stund efter kom Jessica, Krille, Jonathan & Felix. Klockan blev tre och det var dags för Kalle Anka. Så jag och barnen satte oss å kikade på det... jag missar aldrig kalle på julafton det är ju tradition. Efter Kalle Anka var maten klar och fast vi var så många så fick vi plats runt ett bord i alla fall... och åt såå god mat. Laxen va bäst, mums. Jag brukar faktiskt inte gilla julmat så värst mycket och lessnar rätt snabbt på den där maten. Men i år hade vi inte ätit nån julmat innan eftersom ja äter vegetarisk mat på jobbet och så fick vi ju libanesiskt julbord oxå, så det var riktigt gott med julmat på julafton. Efter maten kom tomten, ja tänk att det alltid är lika spännande varje år =) Jonathan gav tomten ett paket med hans & Felix nappflaskor. Julklappsöppning & fika, barnen hade knappt tid att fika för de ville ju leka me alla nya leksaker de fått. Sen packade vi ihop och åkte hem till Jessica & Krille, där vi spelade spel, drack några öl och hade riktigt trevligt. En hel mysig julafton!!! och jag fick bästa julklappen av älsklingen - Lips, ett spel till vårt x-box 360 som singstar ungefär. Hur roligt som helst.
Felix var nöjd över pippihuset han fick av oss! Jonathan fick lego, Oliver tekniklego och till Andréas föräldrar hade vi gjort ordning det fina fruktfatet med goda exotiska frukter & lite julgodis.








Så till juldagen....
Fest här hemma med Fredde, Lena, David & Madde. Vi spelade guitar hero & Lips hela kvällen tills det var dags att ta en taxi ner till stan, till Flurran. Det måste ha varit den roligaste taxifärden någonsin haha, så jäkla cool chaffis, ca.50 bast me mustach & basker och spelade hårdrock så högt så det skakade i bilen haha... Väl framme vid Flustret var det lååång kö, men det gick hyfsat fort, bara det att när vi kom fram tvekade vakten på att släppa in Madde eftersom det var åldersgräns 25 och hon bara e 19, men vi lyckades övertala honom att vi skulle ta hand om henne osv.. Det var en riktigt rolig kväll, med dans & drinkar och coverband som spelade Guns n´ Roses låtar! Efter krogen blev det en vända till mc donald´s innan vi fick skjuts hem av Manne, Andréas jobbarpolare.




Idag blir det en lugn kväll framför tv:n och imorgon ska ja nog ner en vända på stan och kika lite på mellandags rean. Sååå skönt med ledighet. Nu ska jag plocka ur diskmaskin & vika lite tvätt innan filmen på 3:an börjar, Fever pitch hette den. Hej hopp så länge

Idag kommer tomten!!


God jul allesammans.... nu ska vi iväg till storvreta och äta tomtegröt!
Puss & Kram /Sofia

Albin 3 år!

Ett bamse grattis till tuffaste 3 åringen Albin på sin födelsedag!

Hipp hipp hurra hurra! Hoppas thomas tåget tårtan smakade smaskens ;)
Pussar & Kramar från gudmor


Jag är utmanad!

Jag vet Alex, det var längesen du utmanade mig hihi... men nu hade jag lite tid över att svara på frågorna.

Tre saker som skrämmer mig:
- Att förlora någon närstående
-Ensamheten
- Mörkret

Tre personer som får mig att skratta:
- Björn & Robert Gustavsson
- Rix morgonzoo (mest Gert)
- Mina gulliga 5åringar på jobbet med deras roliga kommentarer ibland.

Tre saker jag älskar:
- Inredning
- Shoppa
- Alla nära & kära

Tre saker jag hatar:
- Att helgerna är kortare än veckorna
- Bakfylla
- Äckliga sopor som stinker, bläää

Tre saker jag inte förstår:
- Varför kriga?
- Våra pengar tar slut så fort? varför de?
-  Det är mycket jag inte förstår ibland, dum blondin ;) men kommer inte på nåt mer just nu.....

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
- En skrivare
- Tidningsskriftsamlare
- Min & Andréas internetdosor

Tre saker jag gör just nu:
- Skriver det här
- Kollar på tv (reklam nu)
- Lyssnar på musik

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Back packa
- Skaffa familj med barn
- Flytta till mitt drömhus

Tre saker jag vill göra:
- Skaffa jobb närmare hemmet....
- Tatuera mig
- Köpa ny säng & ny soffa

Tre saker som är viktigt i ett förhållande:
- Att man kan lita på varandra
- Lyssna på varann
- Pussar & Kramar hihi ;)

Tre personer jag lyssna på:
- Alla vännerna
- Andréas, oftast
- Min chef

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Fota proffsigare hehe
- Fler språk & teckenspråk
- Surfa

Tre viktiga:
- Min älskling & djuren
-Familjen
-Vännerna

Tre inte så bra saker just nu:
- Att andréas e på fest, och inte jag? fast ne, ja valde det ju själv faktiskt att va hemma.
- Att vi inte har mer pengar att köpa ny soffa för
- Det tråkiga vädret, vill ha snööö

Tre favoriträtter:
- All vegetarisk mat på jobbet (är vegetarian där)
-Annars älskar jag oxfilé & fläskfilé, tzatziki och kylftpotatis
- Laxpasta

Tre personer jag utmanar:
- Tessan
- Malin, kom igen nu å skaffa en blogg
- Jessica, du får också fixa en blogg tycker ja =)


Ja som jag skrev så är andréas på fest.. och jag sitter här i min ensamhet. Men jag har lite att fixa här hemma så det är bara bra, har precis plockat in granen från förrådet som ska kläs och sen ska ja slå in alla klapparna som vi köpt idag. Vi var ute hos Krille & barnen igår och spelade guitar hero, medan jessica var på julbord med jobbet, sen sov hon hos oss i stan. Så idag har vi varit med Jessica, Krille & barnen på stan och köpt julklappar. Är nästan klara nu med julklapparna, bara nån kvar och det ska vi iväg imorgon och fixa. Riktigt nöjd med mina inköp, inte så dyrt blev det heller. Så skönt för andréas familj bestämde att vi bara ska köpa till barnen, det är ju trots allt barnens jul. Fast jag ljuger lite om jag inte erkänner att det är lite tråkigt ändå, jag som älskar att shoppa julklappar och presenter....  och jag gillar ju att få paket också såklart hihi, tur att ja ska få av andréas i alla fall... fast jag inte har önskat mig nåt och han visste precis vad han skulle köpa till mig, det händer ju inte ofta. Han får i alla fall en perfekt julklapp av mig, vet att han kommer gilla den. Ja jag kan ju tyvärr inte avslöja det här, ifall han skulle få för sig att kika in här.
Jaja, nu ska jag sätta igång med att klä granen så det blir gjort.
Bara fyra dagar kvar till tomten kommer & tre dagar kvar tills Albin blir hela 3 år....stora killen =) 
Kramar Sofia



Sötaste småtomtarna.. tack för det fina julkortet!

Var är snön?

Jag vill ju ha en vit juul, som det var när man va liten & som det nästan alltid varit i Ludvika... men det verkar inte komma nå mer snö här i uppsala & vi som ska vara här på julafton. Jag prata med mamma igår och där var det massa snö så det är ju tur att jag ska åka till dalarna efter jul iaf, bara snön ligger kvar där då! Nu är det bara 4 dagar kvar för mig att jobba, så nedräkningen har börjat... barnen pysslar för fullt & gör julklappar på jobbet.

Igår var jag & Nina och hälsade på Lena & lille Viktor! Många många tankar som for runt i mitt huvud när vi åkte därifrån. Man ska ta en dag i taget, leva i nuet och aldrig ta något för givet, det har Lena fått bevisat och det som hänt henne & hennes man är så ofattbart och komplicerat, dessutom är det för privat för att skriva här men det jag kan säga till er som undrar är att J fortfarande är kvar i trygga händer på sjukhuset och det finns ett hopp nu, men det kommer att vara en lång väg tillbaka till det liv dem levde innan allt detta hände. Att få vardagen att gå ihop är inte det enklaste när hon e "ensam" men två små barn, en trotsårig treåring som kräver enorm uppmärksamhet, han ska även lämnas & hämtas från förskolan, den lille ska ammas, byta blöjor på och det ska även hinna städas, tvätta, laga mat, handla, slänga sopor, allt det där som för oss andra är så självklart och bara flyter på i vanlig ordning... sen ska det ju dessutom hinnas med att ha lite tid för sig själv... Det är där jag kommer in i bilden, jag och många andra som ingår i Lenas stora nätverk (stora ja, som tur är). Jag ställer mer än gärna upp och hjälper till, det ska du veta vännen. Du är så stark och kämpar på, jag ser verkligen upp till dig och det är sån tur att J & V fått just DIG som mamma!! Till er andra som tar saker för givet, tänk till en extra gång.... en dag så kan livet bara vända. Jag har då fått mig en tankeställare..............

*En extra kram till dig & hela familjen... *



Här är söta Viktor, en hel månad gammal :)


Nu ska jag fortsätta kika på bonde söker fru & sen efterlyst. Ha det bra / Kramar Sofia

Luciafesten!






Va kul vi hade igår, det blev en riktigt lyckad fest med utgång på Birger Jarl.. det var riktigt längesen vi va där, oftast nuförtiden har det blivit att vi stannat hemma å festat vidare men inte igår och jag ångrar inte att vi gick ut... dansade (med afrikaner, lucia & pepparkakstjejen) och hade sååå skoj!
Observera Linas försök till ny schampoo reklam på andra bilden! =)

Åh, snart är det bara en vecka kvar till julafton... bara 7 dagar kvar att jobba och sen låååångledigt, så skönt. På måndag ska vi ha luciafirande på jobbet och jag ska vara tomte & min kollega Peter ska vara lucia! Sen kommer dagarna att rulla på fram till helgen.. jag jobbar även mån & tis innan julafton, men då kommer det nog vara riktigt lugnt med ett fåtal barn. Nej nu ska jag gå och försöka väcka andréas som jobbat inatt, det är dags att vakna nu, så jag kan städa lite här med damsugaren. Ha en bra 3;dje advent! Kram/S


Lucia & fest!!

Nu sitter jag här i soffan me datorn i knät, vilar lite & kikar på sos familj. Den här veckan har gått riktigt fort med tanke på att jag bara jobbat tre dagar. I torsdags var vi ut med jobbet och blev bjudna av chefen på en libanesisk restaurang, riktigt god mat och magdans hehe. Igår var en lugn kväll, när jag kom hem från jobbet hade jag världens huvudvärk och frös massor så jag la mig med en filt på soffan å somnade direkt, sen vaknade jag lagom till idolfinalen, helt rätt att Kevin vann tycker ja, men Alice var helt okej igår.. jag kände att jag hade feber, så typiskt att bli sjuk nu tänkte jag.. Men imorse när jag vaknade var det som bortblåst så idag har jag hunnit med en sväng nere på stan med Nina och shoppat lite, present till lille Viktor som jag & Nina ska åka till på tisdag, ett halsband till mig själv, present till Nina, vin & glögg till kvällen för ikväll är det nämligen fest hos Nina, en försenad födelsedagsfest.

Nej nu är det dags att hoppa in i duschen och göra sig klar för fest... 



Trevlig lucia på er allal!! /Sofia


Hemma med en sjuk liten...

Jajjemen, idag är jag hemma och vabbar (vård av barn) me lille Felixen. Just nu sover lille pyret, så jag passade på att sätta mig här en liten stund. Om en timme ska vi åka och hämta storebror på förskolan, sen blir det middag här me soppa och pannkakor innan jag åker med ut till Oxätra och sover kvar där. Så skönt att slippa jobba hehe och jag blir hemma imorgon också fast då är ja hemma hos F, där han har alla sina leksaker =) och så blir det kanske en sväng till Öppna förskolan då med. Idag har vi mest myst framför tv:n och tittat på saltkråkan & ätit glass hehe. Preciiis så som det ska vara när man e liten och sjuk!! Sen har han även varit duktig och hjälpt till me maten.. lagt i morötterna & potatisen i kastrullen...så duktig så.


trött liten...



Tänkte bara nämna att vi hade en riktigt trevlig kväll i fredags hos våra vänner Tommy&Malin... me middag, vin & singstar! Det blev aldrig någon utgång, men kul hade vi för det! Tessa kom förbi lite senare och sjöng me oss, vi hade endel roliga diskussioner oxå eller hur tessa? jag kommer aldrig att glömma ludvika blues tröjan haha fy fan jag skrattar bara ja tänker på det och muggen, haha jag tror Malin tyckte vi va bra konstiga... Tack tjejer & killar för en rolig kväll =) Ett stort grattis till Tommy också som kommit in på polishögskolan i Växjö. Andréas e inte nååååå avensjuk. Synd bara att du flyttar så lååångt bort, men tur Malin att du bor kvar i uppsala iaf! Det får väl bli en tripp till Växjö i sommar ! =)

I lördags umgicks vi med våra kära grannar Malin & Håkan (jobbigt de där me massa Malin;ar)..haha. Vi spelade spel, kikade på stjärnor på is och åt pizza!! Nu får ja väl avslöja Malin ? jaa jag gör det ändå thihi, det är nämligen så att det finns en liten bebis i Malins mage, som ska titta ut i den stora världen i början av juni. Så ett stort grattis även här till er båda! och där e det väl mest jag som e avensjuk... hihi ;)




I igår, söndag, var det ju redan 2:a advent och vi hade fikagäster här, först Andréas föräldrar och lilla syster sen på kvällen kom Malin & Håkan. Så trevligt så!! Nu börjar det kännas att det inte är så långt kvar till julen. På onsdag ska vi ha pyssel på jobbet, så kul hehe och jag & jessica ska även pyssla lite med barnen ikväll tänkte vi...

Ha en bra dag! Kramar Sofia

Busiga bästisar

Jag läste precis på Aftonbladets hemsida om 2 åriga Emily & 1 åriga Rishi som är en orangutang. Sååå otroligt söööta, så ja va bara tvungen att slänga in bilderna på dem...





Den ettåriga orangutangen tydde sig genast till Emily Bland, 2, på djurcentret i Miami.

Sedan var flickan och orangutangen oskiljaktiga. De blev bästisar direkt.
Vänskapen kommer dock inte som en överraskning för Rishis skötare på The Institute of Greatly Endangered and Rare Species i Miami.

- Alla spädbarn kan komma överens och bland små barn tycks den där spärren mellan olika arter försvinna, säger Dr Bhagavan Antle. Skriver Aftonbladet.

Man kanske skulle ta och skaffa sig en orangutang som husdjur, himla coola djur de där! så länge dem e så där små och söta iaf ;) Nu ska jag ta fram dammsugare och städa av golven lite innan Andréas föräldrar och lillasyster kommer hit och adventsfikar! Glad 2:a advent kramar från mig!!!


Nina 25år!



Ingen vanlig dag, nej det är ju Ninas födelsedag.. Stort grattis gumman på födelsedagen!! hoppas du tyckte jag och barnen sjöng fint för dig idag thihi =) Nästa helg blir det fira av , det ser jag fram emot!! Puss & Kram till dig vännen.

Jag har hunnit med en hel del idag, strykt och hängt upp gardinerna & julkulan, lagt på nya dukar på matbordet och vardagsrumsbordet, till och med pyntat me två tomtar. Riktigt nöjd, så fint det blev! Trodde itne de skulle bli så bra me gardinerna, hade velat haft ett par andra från början men det blev helt annat när jag väl hängde upp dem så jag e nöjd. De gråa gardinerna e i filt och vi köpte dem & de vita på rusta, av alla ställen haha, 99kr/par som hittat.









Sen har jag också hunnit med att göra lite julgodis, chokladpuffar, snöbollar & wienernougat. Jag ställde ut chokladpuffarna på en plåt på altanen så att de skulle få svalna och när jag skulle hämta in dem så trampade jag på ngt mjukt, tittade ner och där låg det en liten näbbmus, fyyy så läbbigt... jag skrek till och trodde ju den levde först haha, men den va ju stendöd, det var väl baghera den rackarn som varit ute å jagat. 
Nu har vi iaf lite julstämning här hemma. Imorgon sak vi fortsätta pyssla på jobbet, så kul hihi. Sen är vi bjudna hem till Tommy & Malin på middag, får se om det blir någon utgång också eller om vi stannar där och bara umgås.
Godnattkram/S

Camillas inflyttningsfest!



Kom på att jag faktiskt glömt skriva om lördagens fest! Det var en riktigt trevlig fest, kul att se hur ni bor Camilla och nu när ni bor närmare oss får vi ta och ses lite oftare! Camilla & Henrik bjöd på massa godsaker under kvällen, olika minipajer, sallad, snittar och sen glögg, pepparkakor, olika ostar, lussekatter & camillas goda cheesecake och massa god alkohol. Vi sjöng singstar hela kvällen, så roligt.

Idag hade jag bytt bort min stängning så jag slutade lite tidigare, Andréas och jag har varit och köpt nya julgardiner och lite annat som jag ska fixa & hänga upp i fönstren imorgon, sen tänkte jag göra julgodiset också. Nu ska jag fortsätta kika på oskyldigt dömd! Ha det bra /S

RSS 2.0