Måndag igen...

Ja, åter igen jobb, jobb! Men nu är vi ute hela dagarna, så det är ju en fördel med att jobba på en förskola. Inga lektioner vi behöver anpassa oss till..
I helgen grillade vi ju med våra kära grannar, alltid lika trevligt. Sen blev det melodifestivalen och lite xbox. Haha så jäkla roligt spel de där, Rayman.... tänka sig att jag för en gångs skull kan vara hyfsat bra på nåt sånt där!!
Igår på mors dag åkte vi till hundbadet i Fjällnora på dagen, hundarna & Andréas (!!) badade. När vi kom hem därifrån åkte vi ut till Andréas föräldrar först och fikade, sen åkte vi vidare ut till Bälinge, till Andréas syster och där blev vi bjudna på good middag, grillat älgkött, riktigt mumsigt. Lekte lite med barnen såklart, Jonathan trixade på sin kickboard (såklart så glömde jag minneskortet till kameran, haha klantigt).


Hundarna fick varsin tuggring.....

Den här krukan stod på bordet när jag kom hem.
Min kille visste precis va jag ville ha för kruka!!!

Nej nu måste jag sova för den här veckan måste jag upp tidigt varenda dag för jag har bokat in utvecklingssamtal på mornarna, hellre det än att vara kvar sena dagar i alla fall och det är bara denna vecka som det gäller också. Så Natti natti... /Sofia

Mors dag!

image340
Mängder med kramar till min underbara mamma!!!


image339

Ny design...

Sådär ja, de tog sin lilla tid men nu har jag lyckats göra en egen header =) Nu ska vi ut och gå en sväng med hundarna och sen blir det grillkväll & xbox 360 med våra kära grannar!!
image335
Hejja Charlotte!!

Middag med mina bästa arbetsvänner!!

Tack mina vänner för alla gratulationer på min födelsedag igår!!! Min underbara chef Catarina kom med doftande liljekonvaljer, gullvivor & ett kort där det stod: - simmar inte pingviner? -Inte den där. Antar att hon med det menar att alla är olika och syftar nog i första hand på barnen. Det går ju inte för oss i vårt arbete att utgå från att alla barn kan saker som de flesta tycker är självklart, utan vårt uppdrag är att försöka väcka deras intressen, så att de själva vill utforska och lära sig.....
När jag kom hem hade Andréas tagit emot ett blombud, från min kära bror & hans familj. I paketet från Malin & Håkan fick jag badskum med doft av kanel och vanilj & badsalt... Av mamma fick jag ett halsband som man kan bygga på med olika hängen och så fick jag en vinflaska av Andréas föräldrar! Tack så hemskt mycket för allt!!!!



Min underbara pojkvän fick jag en taklampa av till vårat sovrum. Det blev lite tuffa mönster på väggen å i taket när den lyste.....


Jag hann inte vara hemma länge när jag kommit hem från jobbet. Jag & Nina var nämligen bjudna hem till min kära jobbkamrat Lena på middag. Nina är vegitarian så jag var lite nyfiken på vad de skulle hitta på.... men åh vilken god mat dem bjöd på, cornfilé, potatisgratäng och grymt god sallad.


Vilken himla rolig kväll...mkt skratt, gamla minnen & endel skvaller haha. Det var riktigt myspys med braskamin, men det tog ett tag att få igång den, haha Lena var tvungen att såga träbitar...åjåj att Jonathan verkligen inte vaknade av det där ljudet är ju ett under. 







Efterrätt blev det också.... tack tjejer för en riktigt trevlig kväll!!!! och tack Jim för det goda brödet (Jim är nämligen bagare).

image322
Här till höger ser ni min barndomsvän Karin som hårmodell (Lenas syster).

Idag har jag fogat klart det sista i köket, som vi förut missat bakom spisen. Så nu är det silikonet kvar att fixa där inne.... sen måste vi dit med några lister mellan köksluckorna och kaklet, där vi ska hänga knivar & andra köksredskap på. Väggarna ska målas vita också och listerna längst ner mot golvet ska målas svarta. Så det är lite pyssel kvar att göra, men snart så....är det klart..... Det har tagit sin lilla tid, men det har stått stilla ett tag också nu när det har varit sånt fint väder, då jag istället fixat ute på altanen å så. Men nu är det ju trist väder igen, så då kan man vara inne och fixa lite. Imorgon ska vi till bauhaus och köpa lister & färg. Jahapp, det var våran helg det!!!

Hej hopp så länge

Valborg -08

Dagen började med champagnefrukost me Tessa, Johan, Manne & hans tjej hemma hos Johans föräldrar! Fick se härliga bilder från tessa & johans resa till thailand, åt goda dyyyra jordgubbar, smörgåsar och drack såklart champagne. 

Sedan vandrade vi in till stan genom ekonomicum till slottsbacken... där blev vi inte långvariga, vi drack lite, lyssnade (inte frivilligt dock) på en kör som satt bredvid oss och sjöng "vintern rasat ut....."  samt flera låånga pisspauser, eller hur johan? =) Vi gick sedan vidare till eko-parken där allt annat folk tydligen höll hus och på vägen köpte Johan (såklart) en helium ballong, men vi fick inte höra någon kalle anka det här året!! 

Träffade Nina & Daniel som skulle vidare på champagne galopp, någon galopp blev det inte för våran del men lika kul hade vi för det.... Elin, hennes kompis, Jon, Andréas & några till kom och vi satt kvar i parken ett tag och bästa utsikten tror ja vi hade, visst då tjejer haha??!



Det blev sedan en promenad in till city där jag tog bussen hem, väl hemma bytte jag & min kära sambo, som redan va hemma, kläder inför kvällen och satte igång grillen. Efter ett tag kom Johan, Tessa, Manne, Jenny, Henke & Krille och vi grillade, drack å åt ute på altanen och det blev endel skratt, inte konstigt med tanke på två människor med lika sjuk humor. Andréas & Henke drog sedan vidare på fest i Salabacke. Vi andra var kvar ett tag och sen skjutsade Krille oss till en fest vid kvarngärdet.... dit kom det fler och fler folk, så det blev rätt trångt ett tag i den lilla ettan. Så vi bestämde oss för att glida in på Svenssons/ players med jessica och hennes jobbkamrater men vi drog ut på tiden så vi kom aldrig in där utan drog istället vidare och in på ja tro det eller ej hrmm Flurran.. haha... och lika snabbt var vi ute igen! hann med att dricka upp våra öl inne på toan i alla fall...... Sen tror ja vi alla var rätt trötta och ännu tröttare var jag & Elin när vi kom hem efter att ha gått hem hela vägen i ca. en timme i skor som inte va dem bästa att gå i...


Kortfattat - grymt kul!!! i år igen =)

Trevlig grillkväll i sommarvärmen!

Igår kom mina föräldrar och hälsade på... vi var ute i sköna solen hela dagen, riktig sommarvärme nu - så skööönt !!! Vi var och köpte blommor till mina två trätunnor som mamma hjälpte mig att plantera. Jag fick ett betongfat med stenväxter oxå....

Vi bjöd andréas & mina föräldrar och madeleine på middag igår kväll... grillade såklart, det godaste på sommaren!! Innan det så var vi ut till storvreta en sväng, där andréas föräldrar bor och mamma & pappa fick se hur det såg ut där, kan nog tänka mig att mamma blev rätt inspirerad av deras marksten som dem nyligen lagt. Riktigt najs har dem gjort med belysning och grejer i trädgården. Mamma & pappa åkte sedan till gamla uppsala, snoddas fick följa me dem och han var helt slut när han kom hem igen, måste ha sprungit en hel del. Det är inte i första taget som snoddas blir trött men det kan jag lova att han kommer att vara efter den här helgen när pappa busar med honom hela tiden.. Jag, Andréas & Madde åkte i förväg hem till oss för att börja med maten, trerätters med skagentoast som förrätt, grillad fläskfilé, klyftpotatis, tzatziki, grekiskt lantbröd & grekisk sallad som huvudrätt och ananaspaj & waffers med vaniljvisp och mandarinklyftor som efterrätt... mumsigt !!




Fint väder, trevliga stunder med mina nära & kära!! Tack så mycket för alla presenterna, fina blommor, vin & pengar vilket ju alltid är bra å få =) Jag fyller nämligen år nästa fredag men blev firad lite i förväg istället för nästa helg för då jobbar Andréas...

Nu ska jag ut i solen igen!!! :)


Massor jag vill ha till våran altan :)

Idag var vi till skogen en sväng, jag, Andréas, Håkan, Malin & hundarna..... Nelly & Snoddas busade som bara den, sprang och lekte med pinnar och vid viltvattnet badade dem... till och med Nelly som är lite feg i vattnet tog några simtag!! så nu har snoddas fått duscha när vi kom hem...
Jag passade på att plocka några vitsippor och gullvivor i skogen.. så fina!

                       | Nyduschad |


Här är några bilder på det som jag pysslat med ute på altanen.... som jag skrev om igår.
Det som nu fattas på altanen är som sagt utebelysning och värme, kikade på några terassvärmare på nätet idag... och vi är även sugna på att skaffa en murgrill. Men nu när jag kikade runt på nätet så har jag läst en del negativa recentioner om dem, så vi får se det kanske blir ett senare projekt. Utebelysningen däremot trodde jag skulle vara enkel att välja för vi har redan bestämt att vi ska ha en lampa på väggen, men det fanns massor av olika modeller. Vet inte riktigt själv vilken jag tycker är snyggast, va tycker ni?





Det här va de terassvärmare som fanns i hyfsad prisklass.



Fördelar med murgrillarna är att det är lätt att få jämn värme eftersom man kommer åt att rafsa runt i kolen utan att ta bort grillgallret. Säkerligen inte lika suverän som en skickligt murad grill med alla finesser men det går ju både att grilla när det regnar och snöar eftersom skorstenen skyddar. Det bästa tycker jag är att man kan köra brasa i den framåt kvällarna. Mycket trevligt !!! Annars hittade jag en liten söt grill som man kan ha brasa i, om vi istället bestämmer oss för en vanlig klotgrill! ja vi får se helt enkelt.



 
Hittade de här fina buxbom bollarna med belysning, kanske skulle passa utanför dörren på våran framsida. Perfekt när man slipper att vattna eftersom jag lätt glömmer göra de på framsidan och så är det lite mysigt med belysning vid dörren när det börjar bli mörkt.

Nu ska jag kika på en film i min ensamhet.. Andréas är hos några kompisar men kommer nog hem snart för han är inte helt frisk, hostar å har ont i halsen. Trevlig helg allesammans!!


Grym valborgsmässoafton!

Jag börjar med att berätta att det är något ändrade planer till hösten. Såhär ligger det till....i höst kommer jag inte alls att få jobba med Lena som det var tänkt från början, utan istället en kille som heter Peter, vilket jag tror kommer att bli super.. men innan det var klart har jag haft många funderingar fram och tillbaka på ifall jag kanske skulle ta och byta förskola och börja i jobba i Uppsala istället. Men nu har jag bestämt mig för att jobba kvar i Märsta ett tag till och Lena kommer jag att få jobba med de första månaderna iaf... för det är nämligen så att hon har en liten bebis i magen :) jätte kul, verkligen. Så nu ska Jonathan äntligen få ett syskon !! Ett stort grattis till dig Lena =)
Förra helgen var vi till Dalarna... så skönt med miljöombyte och lite frisk luft hehe! Vi passade på att fira både Wilma och Alexandra som fyllt år. Alex fyllde år igår, på självaste valborgsmässoafton!! Jag kan ju avsljöa att det var många i uppsala som firade din dag vännen thihi :) Hoppas du hade en toppen födelsedag..... 


Grattis min vän!

I lördags var vi först till Ida, Wilma & Daniel och hälsade på. Wilma hade jag inte sett på länge och hon har blivit så stor lilltjejen! Hon fick ballonger som hon flera gånger va på väg att smälla hehe...
Vi fick fika som Ida varit uppe tidigt och bakat, så gulligt av dig !! Sedan var jag, Ida & Wilma (som sov i vagnen) ut på promenix ner till vattnet och Snoddas badade för första gången i år - han som verkligen älskar att bada. Andréas och Daniel åkte ut i skogen och lekte lite med Daniels cross, så nu har Andréas fått mersmak för det :)

   
   
~ Wilma & lille Gangster ~



Efter vi varit hos Ida åkte vi till Dollarstore, hittade lite smått & gott och sedan vidare till det nya "köpcentret" haha eller ja de fyra-fem affärena efter lyviksbacken. Sedan var vi till MM och handlade maten som vi sedan grillade ute hos Alex och Jonas. Vi lämnade bilen, lånade mamma & pappas cyklar och tog oss en cykeltur ut till Håksberg... var rätt slut när vi kom fram efter alla uppförsbackarna så det var väldans gott med lite vin & grillmat! Lilla Elvira var vaken, men på väg att gå och sova när vi kom så hon snuttade på favoritkaninen... storebror Albin var hos mormor och han fick jag träffa en snabbis på söndagen innan vi åkte hem. Ja jag erkänner att det blev många glas vin hehe, somnade nämligen på soffan.... och som tur var slapp vi cykla hem för vi fick skjuts av Anna & Janne som också var där under kvällen! så snällt  :)

image244

   



När vi åkte hem på söndagen stannade vi i smedjebacken på "Nisses", där hittade jag två bambukrukor som passade perfekt på våran altan med naturbollar i, som ja köpte på dollarstore. Jag har även pysslat ute på altan och planterat blommor! ska kika vidare imorgon efter fler att plantera i den stora tunnan. Köpte även en elefantfot till den hängande krukan. Det som saknas där ute nu är infravärme och utebelysning.

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan och titta på efterlyst... jag sov till två idag, så skönt efter en lång festdag igår. Bilder från valborg kommer.... kan bara nämna att det var en lyckad dag/kväll/natt! Nu är man långledig ända till måndag -så hääärligt...
bye byeee så länge

RSS 2.0