Wilma 1 år!

image236

Ett Stort grattis till sötnosen Wilma på din 1års dag!



Längesen nu.. lite uppdatering!

Nu var det riktigt längesen igen ja.... nu måste jag tänka, jo just ja, förr förra veckan gick fort eftersom jag var hemma och var sjuk en dag, ja det gör faktiskt stor skillnad med en extra dag ledigt hehe. Men helgen flög snabbt förbi (återkommer till den) och förra veckan blev det långa dagar. Förra Måndagen var jag till frisören, klippte och slingade håret - så skönt att bli av med utväxt och slitna hårtoppar!! I Tisdags var jag på en föreläsning på kvällen om matematik, jätte intressant som handlade mer om dans och estetiska uttrycksformer än om det som de flesta nog skulle koppla ihop det matematiska begreppet med, så som siffror och "matteboken". Där har skolan mkt att lära av oss på förskolan - ett stort plus till förskolan när det handlar om att på ett konkret & lustfyllt sätt lära barnen och få dem att bli intresserade av att lära sig själva !! Miljön har stor betydelse och jag kan ju inte direkt påstå att jag lockades av skolans klassrum så som jag minns dem när jag själv gick i skolan..... visst har det ändrats mycket sen dess men jag tror att barn idag behöver ännu mer inspiration från omgivningen! Jaja, slut på jobbsnack, förra lördagen vaknade vi tidigt, gick upp och packade sovgrejer, gjorde mackor, hämtade upp Tommy & Malin och åkte ut till en skjutbana för att skjuta lerduvor med Andréas jobbarpolare. Jag kan ju inte påstå att jag ens var i närheten att träffa någon lerduva... inte jämfört med Malin iaf, du var ju faktiskt riktigt bra på de där, tror t.o.m. att krille blev lite imponerad!! för er som inte vet så jagar han älg, under den säsongen....

image231

Jag, jessica & Malin åkte iväg och köpte mat medan killarna fortsatte skjuta och dricka öl... när alla sedan var nöjda med lerduveskyttet så bar det iväg ut till Jessica & Krille, där vi fortsatte festandet.... tjejerna fixade i köket medan killarna dukade upp långbordet och skötte grillningen. Vi hade riktigt trevligt hela kvällen... eller jag hade det iaf :) Tack så himla mycket för en lyckad fest!!! även om kvällen kanske inte slutade så bra...det blev nog ett par öl för mkt för några av grabbarna.... Men jag kan ju erkänna att det är ett riktigt trevligt folk där på securitas och deras tjejer/killar med såklart!!


Den här helgen har jag umgåtts med Jessica och hennes små killar, Jonathan & Felix! Redan i fredags så hämtade jag grabbarna på förskolan och dem sov hos mig... Jessica var på tjejmiddag med jobbet. Det har varit full fart hela helgen kan jag lova. Mkt har vi hunnit med, varit på stan vid svandammen och matat fåglarna & änderna, lekt i stadsparkens lekpark, varit vid 4H-gården och tittat på djuren där, haft picknick i en lekpark här vid oss, så har vi såklart lekt och busat massor. Så idag är det ganska tyst här hemma.... skoj har vi haft i alla fall och riktigt skönt väder har det ju varit, det första Jonathan hade sagt när han blev hämtad från förskolan idag var - jag skulle vilja åka till Sofia!! hehe

Hade såklart glömt ladda batterierna till kameran så det blev inga kort på busungarna.... men här e dem iaf....

image232



Så till idag då - fick besked idag att jag till hösten kommer att jobba med 5åringarna ihop med Lena, en barngrupp på 13barn, riktigt schysst !! jämfört med de 20 vi har idag, visst att vi är tre pedagoger nu, men mkt bättre med mindre barngrupp ändå, ser bara fördelar med detta. Sen såklart jätte kul att få jobba med min barndomskompis syster Lena som jag känt sen jag föddes ;)
Nu under kvällen har det varit heta känslor här hemma, nämligen fotboll på tv, AIK - IFK gbg.. jag själv är inte så intresserad men man blir ju insatt när Andréas är galen i fotbollen. Imorrn ska vi se Sirius - Mjällby på studenternas, ja jag ser hellre fotboll live i alla fall. 


Åh va skönt det är med soooool      image233


Nu ska jag nog gå och sova så jag orkar upp imorgon. Det blev ett långt inlägg de här....

Natti natti

En tanke till Engla...

....42-årige mannen har erkänt att han mördat 10 åriga Engla! Det är så hemskt.... Jag skänker en liten tanke till Engla och hennes sörjande familj....



image229
*********************************************************************

En regning dag....

I morse när jag vaknade så regnade det för fullt, så jag var tvungen att ställa våra utemöbler på altanen under tak, när vi äntligen kunnat tagit fram dem för det varit så pass fint väder. Jag är hemma från jobbet idag - har haft ont i magen till och från i helgen och är fortfarande inte helt bra. Det har hänt mycket skoj i helgen - bortsett från begravningen i fredags, då jag hade så ont i magen att det inte gick att få i sig varken smörgåstårta eller fika, men i övrigt så var begravningen fin och det kändes lättare den här gången än för ett år sedan när Andréas farfar gick bort för då blev ju hans farmor ensam och det kändes lite jobbigt.... nu har dem ju varandra där uppe!!
image207

När begravningen var slut och vi kom in till uppsala så åkte jag direkt till akademiska för att hämta upp min kära vän Alexandra och lilla Elvira, som stod där utanför och väntade. Det var så himla kul att träffa tjejerna, ni är helt underbara och ni är välkomna hit när som helst ska ni veta :) Vi var först ute på promenix i området och sedan fixade vi med god mat, kycklingfiléer, klyftpotutis, vitlöksbröd & tzatziki och sallad med fetaost muuuums... tur Alex att du e lika galen i tzatziki som vi hehe...

image209
Elvira helt galen i fjärrkontrollen hahaha...sötnosen!


Elvira & Snoddas leker med krokodilen

Så på fredagskvällen umgicks jag alltså med bästa alexandra och elvira, dem badade också men Elvira blev nog lite rädd för bubblorna hihi.... Sedan på lördan blev det först en promenix med snoddas och vira i vagnen - lilltjejen somnade så då passade jag och alex på att åka ner på stan en sväng... och Andréas fick vara kvar hemma. Vi köpte med oss Cupido-sallad (den absolut bästa) och sedan kom Jonas & Albin som åkt från Ludvika för att hämta hem sina tjejer. Dem plockade upp oss vid stationen och sedan åkte vi hem till oss för att göra pannkakor till Albin, duktiga killen som hällde i ingredientser och hjälpte till att vispa ihop smeten. Efter en god lunch var det dax för familjen att åka tillbaka till Dalarna igen och jag & Andréas var tvugna att förbereda oss för kvällen...


| gott med lite gröt | på väg ut på promenad | favoritkaninen |


| Albin trummar | springer till bilen | hjälper Andréas att bära |



Vi mötte upp Andréas föräldrar, lilla syster & storasyster med kille utanför uppsalas nya konsert hus. Som jag tidigare nämnt så köpte vi biljetter i present till andréas pappa som fyllt år, till magikern Joe Labero. Vilken upplevelse, så spännande... och vi gick nog alla därifrån med flera undrande tankar. Tur att man inte blev borttrollad :)

image208







Vi fortsatte kvällen med att gå på en grekisk restaurang och åt riktigt god mat och gott vin, så trevligt. Efter det åkte andréas föräldrar och lillsyrra hem men för oss andra slutade inte kvällen där, utan vi åkte hem till oss för att fortsätta festandet.... vi fick då även besök av Tommy & Malin! Igår var vi hos grannarna, Håkan & Malin och spelade spel & åt god mat, lax på planka med duchessepotatis muuums.... även om jag inte fick i mig alltför mkt med mitt magonda.
Jag är allt annat än missnöjd med min helg iaf :)

Idag har jag mest tagit det lugnt eftersom jag e hemma från jobbet. Men vi ska ner en sväng på stan om en liten stund, andréas ska köpa sig ett par nya skor och senare ska vi åka till bauhaus och köpa mer fog, det var precis på gränsen att allt inte räckte...typiskt. Så efter det torkat ska vi borra hål och hänga upp fläkten, äntligen... förhoppningsvis redan imorgon :) Ha en bra dag!!!


image228
ღ Snoddas ღ



Äntligen vår, på riktigt!

Ja Malin jag har blivit dålig på att blogga hehe :) men nu när det äntligen har gått och blivit vår med fint promenadväder så passar man ju på att vara ute så mkt som möjligt, man får både bra motion och en glad hund - som skuttar högt så fort man tar fram kopplet! men jag ska försöka att få ner några rader här i alla fall... I söndags var det superfint väder så då tog vi och åkte ut till Andréas syster och hälsade på. Vi var ute på deras gård hela förmiddagen och lekte med Jonathan & Felix, busade med Snoddas och blev bjudna på fika. Sedan tog vi även en liten tripp i skogen och då hittade vi tussilago.... så nu e verkligen våren här!! Imorgon torsdag är det sista jobbar dagen för mig den här veckan, för på fredag ska vi sorgligt nog på begravning och ta farväl av Andréas kära farmor som somnat in.... jag har nog inte riktigt fattat det än, att hon inte finns längre... hon som va så himla go och snäll :( men fy för begravningar, inge kul alls... speciellt inte så känslig som jag är som gråter för minsta lilla. Men men, sånt är livet! Nu är det dax att sova för min del... tuffa dagar med inskolning, men det har gått så bra så, hon e så duktig lilla tjejen. Godnatt då!!
image206
tussilago, eller hästhov som den även kallas.

RSS 2.0