Gert Fylking & Shirley Clamp!

Jag kände mig piggare i går kväll så jag hängde med Malin & Håkan till gränbycentrum där det var invigning av ytterligare 10 affärer... Vi gick mest runt & kikade (eller Malin shoppa lite) och lyssnade på shirley clamp! Sen var ju självaste Fylking där & snacka på scenen. Jag har ju missat lite av morgonzoo nu när jag varit sjuk =( jag är ju annars en trogen lyssnare varje morgon när jag åker till jobbet.





Efter vi vart på gränby c. hängde jag med Jessica, Madde & Johanna på bio. Vi såg "Borta bäst, hemma värst"!


Den var faktiskt riktigt rolig, helt klart värd att se !

Nu ska jag damsuga lite, baghera hade ner en blomkruka i köket så då passar jag på att damsuga lite överallt. Sen ska jag packa mina grejer inför resan imorgon mot Ludvika! Trevlig helg, Kramar/S

Influensan!?!?

Ja jag tror att jag åkt på den så kallade influensan.. När jag ringde jobbet idag för att berätta att jag nog blir hemma resten av veckan så fick jag höra att jag inte var den enda sjuklingen, två till var hemma med samma symptom. Men jag hoppas såååå att jag blir frisk till helgen. För på lördag ska vi fira våran Tessa, ute i skogen i Örebro, kommer bli så grymt kul så nu håller vi alla tummar & tår att jag blir frisk!! sen bär det av till Ludvika & träffa lille Millie och Noah m familj. Vi åker redan på fredan till Ludvika och lämnar av Snoddis där! Han trivs som fisken i vattnet i Dalaskogarna ;)

Så nu ska jag vila lite & dricka kamomill the! Kramar/S

Nya soffan!!

Just de, jag har ju glömt att berätta.. Igår kom våran efterlängtade soffa!! Det tog ett tag att först få in den, vilket slutade med att vi fick ta in den genom fönstret. Sedan skulle den monteras ihop vilket också va lite pyssel med. Men nu e den ihopmonterad och passade in perfekt i vårt biorum! Nu är det bara ryamattan som saknas och kanske något litet avlastningsbord, där man kan ha chipsen till filmen ;)
Bilder på soffan kommer senare, måste fixas iordning lite med sladdar och så där inne. Så håll ut!

Det var Andréas & Håkan som hämtade soffan igår och när de kom hem hade dem med en present till mig, från dem på Combohome. Supersnällt! Detta fick jag för att jag länkat till dem här i bloggen;

Ett smaksatt the (persika/mango) och kaffe "karavan", en aloevera tvål & chilichoklad. Har inte hunnit smaka än.. jag väntar tills jag återfått mina smaklökar eftersom allt smakar lika nu när jag är förkyld.

Tack!

Massa firande...

I helgen var mina föräldrar här & firade älsklingen som fyllde år i lördags, hela 27 år...inte långt kvar till 30 nu! hehe. Mamma & pappa kom i fredags och då blev vi bjudna på restaurang Tzatziki här i Uppsala. Så jäkla god mat, bästa grekiska restaurangen i Uppsala, rekomenderar jag starkt.



Mamma & pappa sov kvar här och i lördags åkte vi ner på stan en sväng. Andréas fick ett par skidbyxor av mig i present & jag fick ett par nya vantar, en mössa, en t-shirt & ett nyckelband..Tack för det mamma!! Sen bar det av hemåt och fixa maten för på kvällen kom Andréas föräldrar, hans lillasyster & storasyster och hennes 2 små killar. Vi bjöd på pajer och tårta, samt muffinsen & drömmarna som jag bakat. Det var full rulle & massa bus här ett tag, sen blev det tyst och lugnt när alla åkt hem... då drack vi ett glas vin var och sen kom Jessica & Tia hit och partajade lite, mkt trevligt. Vi tittade lite på melodifestivalen, sjöng Lips (som singstar), drack tequila och det blev en hel del tjejsnack hehe. Kvällen fortsatte ute på krogen & vi hade himla skoj. Tack för det tjejer!



Haha, ja sådan mor sådana barn hehehe =)


Tia, jag & Jessica! (och Andréas va me ett tag)

Galen kväll...haha men roligt hade vi. Eller va säger ni? Jessica, du blev ju glad efter lite redbull ;)
Sen hände det lite grejer på natten.. men ja tror vi behåller de för oss själva..
fast jag skrattar bara ja tänker på allt. hehe.
Puss på er!

På söndagen mådde vi som vi förtjänade.. men när jag skulle sova och fortf. inte mådde bra började jag fundera. Sen på natten vaknade jag flera gånger och hade världens huvudvärk & 39 i feber, jag har varit hemma från jobbet igår och idag och jag är fortfarande inte bra så jag ska vara hemma från jobbet imorgon me. 

Idag är det ingen vaning dag, nej det är Madeleines födelsedag!!
Ett stort grattis till Madde som fyller hela 20år idag!



Nu ska jag sova... natti natti gott folk!!

utmanad...

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din sida, tagga personer och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du: Sofia

2. Ett ord på fyra bokstäver: Sova

3. Flicknamn: Simone

4. Pojknamn: Sebastian

5. Yrke: Sotare

6. Färg: Svart

7. Klädesplagg: Skor

8. Mat: Soppa

9. Sak i badrummet: Smink

10. Plats/stad: Stockholm

11. En orsak att vara sen: Supertrött

12. Något man skriker: Sluuta

13. Film: Saving Private Ryan

14. Något man dricker: Smoothie

15. Band: Slipknot

16. Djur: Skunk

17. Gatunamn: S:t Eriksgatan

18. Bil: Subaru

19. Sång: Sommartider hej hej

20. Aktiviteter med mer än en deltagare: Sex ;) hehe


jag utmanar:
Ni som läser de här :)

Lite bättre...

Jag har varit hemma från jobbet idag med, men nu känner jag mig lite bättre så imorgon blir det jobb igen. Är som sagt så rastlös när jag bara går hemma, men idag har jag i alla fall varit duktig och tvättat & bakat drömmar. Imorgon när jag slutar ska jag göra muffinsen. Nu är älsklingen och hämtar sista tvätten, jag har precis fixat middagen.. och sen ska vi kika på BOLT!



Här e vad som serveras till middag ikväll. Detta är en av mina favoriträtter just nu.. mums.

Veg lasagne 6 portioner, eller i alla fall 4

2 morötter
2 zucchini
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 chilipeppar eller annat med hetta
1 msk olja
1 brk krossade tomater
2 dl creme fraiche ( använder yoplaits 8 % )
2 tsk salt
0,5 tsk socker
nymalen svartpeppar
blad från en kruka basilika

250 g frusen bladspenat, tinad
200 g fetaost
9 lasagneplattor
100 g riven ost, smakrik!

Skala och skär morötterna i halvmånar, skär zucchinin åckså i halvmånar eller kvartar beroende på storleken, hacka löken, vitlöken och chilin om du använder den.
Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, tomaterna, CF och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter, tillsätt basilikan. Smaka av och justera framför allt chilimängden.
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Grädda i 225 grader ca 30 minuter.

Hejsvejs så länge! /S

och lilla snigel...


Så duktig tjej!!hihi

Blinka lilla stjärna där....


Elvira sjunger....så söt :)

Sjuk :(

Jag som inte har tid att vara sjuk har åkt på värsta förkylningen, snoret bara rinner heeeela tiden, suck. Men det är ändå tur att det kom nu så att jag förhoppningsvis är frisk till helgen när älsklingen fyller år & mina föräldrar kommer hit. Jag har varit hemma från jobbet idag och blir hemma imorgon me, så får vi se hur jag gör på fredag.. Jag blir så rastlös när jag är hemma, man orkar inte direkt städa när man har världens huvudvärk men man vill heller inte bara ligga i soffan hela dan... men de är ändå de jag gjort idag typ! förutom promenaderna me Snoddas då. Nu ska jag och Andréas snart iväg och handla lite ingredientser till nå muffins som A ville ha till helgen, så ska jag försöka baka lite imorrn. Har jag nåt att sysselsätta mig med =)





Det var ett tag sen jag skrev här nu, i helgen var jag till Ludvka & träffade mina underbara vänner. Vi var bjudna hem till Ida på middag, vi firade att hon fyllt 25 och allt blev så lyckat! Vi (läs alexandra) hade gjort ett superfint bildspel med bilder på Ida & oss, från gamla galna och roliga fester. Vi har så många fina minnen ihop! sån tur de finns kameror hihi..

Kvällen fortsatte med festande uppe på knutsbo och sedan åkte vi ner på stan. Det var en himla kul kväll tack vare er tjejer! Här är lite bilder från kvällen...

 
 
 
 

 
 
 

Alla hjärtans dag!

Ingenting kan vara större än att få resa genom kärleken...
Jag älskar dig Andréas! Du är världens bästa pojkvän.


Och till alla mina underbara vänner ni betyder så mycket! Älskar er me ;) Massor med pussar och kramar till er alla på alla hjärtans dag! ♥  Tack mina bästa för en trevlig kväll igår! Vi ses snart igen, i Örebro =)

Snoddas!

Här e min goding ;)



Snöö!



Det blev lite shopping i lördags iaf... Två par jeans & två tröjor!
Dem hade fått in nya g.star som va riktigt snygga.. så dem fick det bli =)

På kvällen åkte jag till Jessica & grabbarna och vi kikade på film.. dissade melodifestivalen, inget för mig de där. eller jo finalen å så kan jag se, men det ä rju så många delar. Vi såg iaf braveheart, så bra hihi :) Det blev sent så jag sov kvar där och i går busade jag massor me J & F. Vi var också och åkte bob i björklinge backen! Sen blev det fika med goda semlor! Lite bus till blev det innan det var dags för mig att åka hem igen. Tack för en trevlig helg! sån tur jag har er när Andréas jobbar hela helgerna (ja varannan då, även om det känns som jämt hehe).



Hade såklart ingen kamera me mig när vi va och åkte bob. Men här e busungarna in action i badet ;)




Riktigt mkt snö kom det i lördags, jippie... jag älskar snön! den får gärna ligga kvar ett tag till.

Den här veckan jobbar jag bara mån- tors och är ledig på fredag, riktigt skönt & kul ska de bli för jag åker nämligen till Ludvika och ska träffa mina underbara vänner!!! Ida som har fyllt 25 ska bjuda på middag, längtar redan efter att träffa er alla hihi :)

Puss & Kram /S


Lördag & helg!!


Mmmm...den goa efterrätten...citronpaj, chokladbollar & cheesecake.

Nina! & Mona, Catarina (chefen) & Anka i bakgrunden...

Tack för en riktigt trevlig kväll igår, med middag hemma hos min arbetskamrat Mona. Vi åt goda pajer & drack gott vin och hade himlans trevligt... .mkt tjejsnack hehe, stackars Peter (!).. vår enda manliga kollega. Jag & Nina tog nattåget hem till Uppsala, vi funderade ett tag på att gå ut på krogen.. men trött & sliten som man är efter en hel arbetsvecka så bestämde vi oss för att istället gå hem och sova. Mkt bra val ;) hade nog inte orkat gå ut... det får bli en annan gång de! Men de va en rolig tågresa Nina hihi...





I morse när jag vaknade låg baghera & sov bredvid mig i sängen.. med min mobil som kudde ..haha! Nu ska jag duscha, göra iordning mig och åka ner på stan en sväng & shoppa lite kläder, om jag hittar ngt vill säga. Oftast e det så att ja inte hittar nåt när jag väl har pengar....och tvärtom hehe.

Hejsvejs så länge

Ny soffa!!

Äntligen har vi beställt våran nya soffa! Vi har inte riktigt kunnat bestämma oss för vilken soffa vi ville ha. Men nu blev det en ljusbeige tresits med divan... har inte sett färgen i affären, förutom på ett litet provtyg, så hoppas den passar in.. Hittade ingen bild på just den vi beställde, men armstöden är liknande den till vänster, lite bredare och helt fyrkantiga och benen är också något bredare. Men annars ungefär som den till höger, liknande färg iaf, kanske något mörkare åt det beiga hållet. Köpt på combo home. http://www.combohome.se
Nu ska jag åka till jobbet och öppna där, för första gången.... uppe me tuppen! :) Ha en mysig fredag, det ska jag ha med mina jobbarkompisar å äta middag. Kramar/S


Sofia vin ;)


Ett litet vintips! Francis coppolas Sofia. Upptappat på praktiska små rosa burkar med sugrör till hihi. Kan det bli bättre!? Det känns väldigt jag på något sätt. Och med det namnet dessutom! Tyvärr tror jag inte att den finns på systemet ännu... men det är förhoppningsvis bara en tidsfråga! /Sofia


jobb, jobb, jobb...


Att jobba som förskollärare är så mycket mer än att bara vara i barngruppen, det pedagogiska ska planeras, dokumenteras, utvärderas.... samt det jobbigaste men också det som faktiskt är mest lärorikt för oss pedagoger, att skriva kvalitetsredovisning.. där man på ett tydligt sätt ser de effekter av all pedagogisk verksamhet vi faktiskt bedriver, språk, matematik, mångfald, inflytande, skapande osv är dagliga inslag. Men man får ju inte glömma att det är i leken som barnet erövrar sin kunskap! klokt va?;) Men så äre, så allt sker ju på ett för barnen intressant och lekfullt sätt! Meningsfullhet är ett viktig ord!!! annars lär man sig inget, så är det ju för oss vuxna oxå.. är man inte intresserad så skiter man ju i det. Det gäller att fånga intresset. Jaja, bla bla... Det jag ville säga är att just nu är det fullt upp med massa skrivande på datorn, antar att de blir jag som får sitta framför den imorrn me. Fast det är ju skönt me lite omväxlande arbets uppg. Så ja klagar inte... Sen måste jag ju skryta lite om vår hemsida som jag har blivit ansvarig för.. http://www.sigtuna.se/templates/Skola____966.aspx. Det är kul, jag håller på att uppdatera för fullt.. för det är ju ingen idé med en hemsida som inte är uppdaterad.

Nej nu ska jag kika på "familjen annorlunda"... missa inte det! :) helt otroligt med så stor familj.

Kramar/S

Hola


Mmmm...supergoda drinkar!


Jag ville bara tacka för en super rolig kväll igår... Det får vi göra om snart igen Jessica! :) Nu ska vi äta hemmagjord pizza.. Sen blir det Beck och chirre! mums, bara massa onyttigt hehe. Imorgon är det ny vecka.. fylld med träning ;) Vi har planeringsdag imorrn också, så det är skönt, lite barnfritt....


RSS 2.0